Bands
Gaspar/Duo De Schepper-Sanczuk/Fiston/Broes/Faris Trio/Brent Beukelaer

Gaspar

Deze 7-koppige band combineert pop met jazz, balkan en andere wereldse stijlen. Een stevige ritme sectie, ondersteund door blazers, gecombineerd met een lyrische viool, met daarop de stem van zangeres Mira brengen u in een vakantie- stemming. Stil blijven staan op deze muziek is geen optie. Levenslange garantie: hun stevige live sound laat u niet onbewogen!

www.facebook.com/gaspartheband

www.vi.be/gaspar

Duo De Schepper-Sanczuk

Gitarist Florian De Schepper en violiste Anouk Sanczuk, kozen voor een intieme setting met hun geliefde snaarinstrumenten en doorkruisen zo het ganse folkgamma. Zweeds polska's, Ierse reels, Braziliaans samba's zijn maar enkele voorbeelden van invloeden die de composities van deze jonge, maar reeds ervaren muzikanten behelzen. Hun liefde voor folk staat voorop, maar de honger om te improviseren wordt zeker ook gestild.

www.facebook.com/duodescheppersanczuk

www.vi.be/duodescheppersanczuk

 Fiston

Fiston is een gloed nieuw balfolk quintet van professionele muzikanten, opgestart in Brussel. De oprichters, François Postic (Nihil Obstat,Baila Tocamos, Au Pied Levé) en Anouk Sanczuk (Broes, Duo De Schepper-Sanczuk, Room 13 Orchestra) van dit quintet hebben elkaar gevonden in de passie voor balkan muziek. Na een paar jaar samen stage te hebben gelopen, besloten ze om er een echt project van te maken en medemuzikanten te zoeken op het conservatorium van Brussel. Folk was niet onbekend bij de jazzers van het conservatorium.
Het repertoire bestaat uit eigen composities met invloeden vanuit de folk, balkan en de jazz. Hoog energetische dansmuziek en lyrische melodiën staan dan ook in het programma!

https://www.facebook.com/FistonFolk/

https://vi.be/fiston

Broes

Broes bewandelde verschillende muzikale paden in de folkwereld en vergaarden ze een indrukwekkend palmares. Meteen na hun oprichting bekroonde Folkroddels hen al met de prijs voor "beste nieuwkomer van het jaar". In 2013 wonnen ze de Dranouterrally. Hetzelfde jaar speelden ze een concerttournee in China en waren zelfs in Wit-Rusland te bewonderen. In 2014 waren ze weer te gast in China, deze keer een tournee van 10 concerten op 4 verschillende internationale World&Jazz Music Festivals van Hong Kong tot in Beijing. Met ook concerten in Italië, Frankrijk, Griekenland en Portugal heeft Broes ondertussen al een goede internationale reputatie opgebouwd.

De composities van dit kwintet worden doorspekt met elementen uit gipsy jazz, balkan, folk en latin. Dansbare en energieke feelgoodmuziek met ruimte voor improvisaties, dat is het handelsmerk van Broes. in 2015 stelde Broes zijn eerste album "Route Du Soleil" voor.

www.facebook.com/broesmusic

https://vi.be/broesmusic


Faris Trio

Faris trio neemt u feestelijk mee op verkenning. U zal zich vertrouwd voelen bij enkele bekende nummers, maar u zal ook kunnen meedeinen op enkele minder bekende pareltjes.
Zomerse ritmes, zwoele tango's en draaierige walsjes worden voor u gebracht door Anouk Sanczuk (viool), Jolien Wils (accordeon), Frederic Dothee (contrabas).

www.vi.be/faristrio

www.facebook.com/faristrio


Brent Beukelaer

Brent Beukelaer is een nieuwe kleinkunstenaar die met een sterk kollektief rondtrekt in het gezellige Vlaanderen sinds Februgustus 2000 en zoveel. Hij volgt niet enkel de sporen van de kleinkunst maar wijkt ook uit via kleine zandweggetjes en bospaden naar folkrock en 21ste eeuwse troubadoursmuziek met rootsie invloeden.

Ze speelden in de zomer van 2014 op Dranouter, wonnen in de lente van 2015 de Student Rock Rally te Gent en kregen al airplay op Radio 1 met 'De Uitgelezen Man' en 'Het Blinker Meisje'.

Op 6 februari 2016 speelden ze de finale van de Nekka-wedstrijd in de Arenbergschouwburg te Antwerpen en kwamen ze als Belgische winnaars uit de bus.

www.vi.be/brentbeukelaer

www.facebook.com/brentbeukelaer