Bands

Flairck/Picea orientalis/Duo De Schepper-Sanczuk/Fiston/Broes/Les Doigts Perdus/Room13 Orchestra

Duo De Schepper-Sanczuk

Gitarist Florian De Schepper en violiste Anouk Sanczuk, kozen voor een intieme setting met hun geliefde snaarinstrumenten en doorkruisen zo het ganse folkgamma. Zweeds polska's, Ierse reels, Braziliaans samba's zijn maar enkele voorbeelden van invloeden die de composities van deze jonge, maar reeds ervaren muzikanten behelzen. Hun liefde voor folk staat voorop, maar de honger om te improviseren wordt zeker ook gestild.

www.ddss.be

www.facebook.com/duodescheppersanczuk

 Fiston

Fiston is een gloed nieuw balfolk quintet van professionele muzikanten, opgestart in Brussel. De oprichters, François Postic (Nihil Obstat,Baila Tocamos, Au Pied Levé) en Anouk Sanczuk (Broes, Duo De Schepper-Sanczuk, Room 13 Orchestra) van dit quintet hebben elkaar gevonden in de passie voor balkan muziek. Na een paar jaar samen stage te hebben gelopen, besloten ze om er een echt project van te maken en medemuzikanten te zoeken op het conservatorium van Brussel. Folk was niet onbekend bij de jazzers van het conservatorium.
Het repertoire bestaat uit eigen composities met invloeden vanuit de folk, balkan en de jazz. Hoog energetische dansmuziek en lyrische melodiën staan dan ook in het programma!

https://www.facebook.com/FistonFolk/

https://vi.be/fiston

Broes

Broes bewandelde verschillende muzikale paden in de folkwereld en vergaarden ze een indrukwekkend palmares. Meteen na hun oprichting bekroonde Folkroddels hen al met de prijs voor "beste nieuwkomer van het jaar". In 2013 wonnen ze de Dranouterrally. Hetzelfde jaar speelden ze een concerttournee in China en waren zelfs in Wit-Rusland te bewonderen. In 2014 waren ze weer te gast in China, deze keer een tournee van 10 concerten op 4 verschillende internationale World&Jazz Music Festivals van Hong Kong tot in Beijing. Met ook concerten in Italië, Frankrijk, Griekenland en Portugal heeft Broes ondertussen al een goede internationale reputatie opgebouwd.

De composities van dit kwintet worden doorspekt met elementen uit gipsy jazz, balkan, folk en latin. Dansbare en energieke feelgoodmuziek met ruimte voor improvisaties, dat is het handelsmerk van Broes. in 2015 stelde Broes zijn eerste album "Route Du Soleil" voor.

www.facebook.com/broesmusic

https://vi.be/broesmusic


Flairck


U wel bekend van vroeger! In 2019 worden nieuwe voorbereidingen getroffen voor een nieuwe productie 'Back Alive'. Voor dit programma werkt een nieuw team gedreven muzikanten aan een combinatie van nieuwe composities met arrangementen van de meest toonaangevende composities uit de lange Flairck geschiedenis. Van dit programma zal in 2020 een CD verschijnen. De nieuwe productie 'Back Alive' wordt de eerste studio productie van de nieuwe line-up met heel wat nieuwe originele Flairck composities. Een duidelijk signaal voor alle fans van deze legendarische cult band: Flairck is Back Alive!

https://www.flairck.com/


Room13 Orchestra

ROOM 13 is een nieuw orkest opgericht door Yves Meersschaert. Jonge muzikanten verenigt onder een dynamische componist, wagen zich aan nieuwe composities. Het orkest maakt ook arrangementen van bestaande liedjes.

Producer, componist en pianist Yves Meersschaert besloot om tegen de huidige inkrimpende stroom in een nieuw kamerorkest op te richten waarmee hij live kan spelen en in zijn intussen befaamde opnamestudio Room 13 te Gent ook opnemende artiesten van dienst kan zijn.Yves verzamelde een groep van 22 enthousiaste, jonge klassiek geschoolde muzikanten en combineert die met enkele ervaren gastzangers. Het orkest herarrangeert het repertoire van de gasten en vult aan met eigen composities van Yves. Er zijn violen, cello's, contrabas, koper- en houtblazers, percussie en er is bovenal passie en goesting om buiten de klassieke wereld te treden en toch met een heus orkest op de baan te gaan.