Bands
Gaspar/Duo De Schepper-Sanczuk/Fiston/Broes/Faris Trio/Les Doigts Perdus/Room13 Orchestra

Duo De Schepper-Sanczuk

Gitarist Florian De Schepper en violiste Anouk Sanczuk, kozen voor een intieme setting met hun geliefde snaarinstrumenten en doorkruisen zo het ganse folkgamma. Zweeds polska's, Ierse reels, Braziliaans samba's zijn maar enkele voorbeelden van invloeden die de composities van deze jonge, maar reeds ervaren muzikanten behelzen. Hun liefde voor folk staat voorop, maar de honger om te improviseren wordt zeker ook gestild.

www.ddss.be

www.facebook.com/duodescheppersanczuk

www.vi.be/duodescheppersanczuk

 Fiston

Fiston is een gloed nieuw balfolk quintet van professionele muzikanten, opgestart in Brussel. De oprichters, François Postic (Nihil Obstat,Baila Tocamos, Au Pied Levé) en Anouk Sanczuk (Broes, Duo De Schepper-Sanczuk, Room 13 Orchestra) van dit quintet hebben elkaar gevonden in de passie voor balkan muziek. Na een paar jaar samen stage te hebben gelopen, besloten ze om er een echt project van te maken en medemuzikanten te zoeken op het conservatorium van Brussel. Folk was niet onbekend bij de jazzers van het conservatorium.
Het repertoire bestaat uit eigen composities met invloeden vanuit de folk, balkan en de jazz. Hoog energetische dansmuziek en lyrische melodiën staan dan ook in het programma!

https://www.facebook.com/FistonFolk/

https://vi.be/fiston

Gaspar

Deze 7-koppige band combineert pop met jazz, balkan en andere wereldse stijlen. Een stevige ritme sectie, ondersteund door blazers, gecombineerd met een lyrische viool, met daarop de stem van zangeres Mira brengen u in een vakantie- stemming. Stil blijven staan op deze muziek is geen optie. Levenslange garantie: hun stevige live sound laat u niet onbewogen!

www.facebook.com/gaspartheband

www.vi.be/gaspar

Broes

Broes bewandelde verschillende muzikale paden in de folkwereld en vergaarden ze een indrukwekkend palmares. Meteen na hun oprichting bekroonde Folkroddels hen al met de prijs voor "beste nieuwkomer van het jaar". In 2013 wonnen ze de Dranouterrally. Hetzelfde jaar speelden ze een concerttournee in China en waren zelfs in Wit-Rusland te bewonderen. In 2014 waren ze weer te gast in China, deze keer een tournee van 10 concerten op 4 verschillende internationale World&Jazz Music Festivals van Hong Kong tot in Beijing. Met ook concerten in Italië, Frankrijk, Griekenland en Portugal heeft Broes ondertussen al een goede internationale reputatie opgebouwd.

De composities van dit kwintet worden doorspekt met elementen uit gipsy jazz, balkan, folk en latin. Dansbare en energieke feelgoodmuziek met ruimte voor improvisaties, dat is het handelsmerk van Broes. in 2015 stelde Broes zijn eerste album "Route Du Soleil" voor.

www.facebook.com/broesmusic

https://vi.be/broesmusic


Faris Trio

Faris trio neemt u feestelijk mee op verkenning. U zal zich vertrouwd voelen bij enkele bekende nummers, maar u zal ook kunnen meedeinen op enkele minder bekende pareltjes.
Zomerse ritmes, zwoele tango's en draaierige walsjes worden voor u gebracht door Anouk Sanczuk (viool), Jolien Wils (accordeon), Frederic Dothee (contrabas).

www.vi.be/faristrio

www.facebook.com/faristrio


Les Doigts Perdus

Les Doigts Perdus is een trio dat is ontstaan uit de gedeelde voorliefde voor het balkan/gipsy genre en met uitbreiding alle muziek waar leven in zit. Violistes Anouk Sanczuk en Jeanneke Van Roeyen en accordeonist Niels Arnoult leerden elkaar kennen via een socio-cultureel muziek project De Karavaan. Een samenwerking tussen Roma en niet-Roma muzikanten. Geïnspireerd door de muziek en het kameraadschap begon het trio zijn repertoire uit te breiden in de straten van Gent. Dit leidde algauw tot het spelen van verschillende luister concerten en feesten. De initiële samenwerking en artistieke uitwisseling tussen Roma en niet Roma muzikanten blijft een belangrijke rol spelen in hun ontwikkeling. Daarom kan je hen aan het werk zien als trio 'Les doigts perdus' alsook in grotere bezetting aangevuld met Roma muzikanten uit het Gentse.

https://vi.be/lesdoigtsperdus


Room13 Orchestra

ROOM 13 is een nieuw orkest opgericht door Yves Meersschaert. Jonge muzikanten verenigt onder een dynamische componist, wagen zich aan nieuwe composities. Het orkest maakt ook arrangementen van bestaande liedjes.

Producer, componist en pianist Yves Meersschaert besloot om tegen de huidige inkrimpende stroom in een nieuw kamerorkest op te richten waarmee hij live kan spelen en in zijn intussen befaamde opnamestudio Room 13 te Gent ook opnemende artiesten van dienst kan zijn.Yves verzamelde een groep van 22 enthousiaste, jonge klassiek geschoolde muzikanten en combineert die met enkele ervaren gastzangers. Het orkest herarrangeert het repertoire van de gasten en vult aan met eigen composities van Yves. Er zijn violen, cello's, contrabas, koper- en houtblazers, percussie en er is bovenal passie en goesting om buiten de klassieke wereld te treden en toch met een heus orkest op de baan te gaan.