BiografieAnouk Sanczuk verdiept zich verder in de wereld van de Romamuziek, cultuur en traditie. Meer hierover in het aparte tapblad.

Ze is actief bij verschillende formaties: Picea Orientalis, Broes, Fiston, Duo De Schepper-Sanczuk, Room13orchestra in samen werking met Lieven Tavernier/Neeka/Mish Walschaert/Stijn Meuris, Les Doigts Perdus, Jiraan en Flairck en freelance bij Jan Verstraeten en Daniel Dzidzonu.


Anouk Sanczuk begon op 4-jarige leeftijd viool te spelen volgens de Suzuki-methode aan de muziekschool in Turnhout. Op haar 12de speelde ze in het Groot Kinderorkest van Vlaanderen. Door externe invloeden kreeg Anouk de smaak van de folkmuziek te pakken. Ze richtte de folkgroep Falafel op, waarmee ze in 2007 de Balrally wonnen, een organisatie van vzw Boombal en vzw Muziekmozaïek. In oktober 2009 ontstond de nieuwe formatie Broes, waarmee ze in 2010 werden uitverkozen tot beste nieuwkomer van het jaar (Folkroddels) en in 2013 de Dranouter Rootsrally wonnen.

Na enkele jaren gelobbyd te hebben tussen folk en jazz, begon Anouk in 2011 aan het Conservatoire Royal de Bruxelles voor jazzviool. In 2012 begon ze met een nieuw project onder leiding van Wouter Vandenabeele: 'Ghent Folk Violin Project'. Ondertussen heeft ze nog enkele projecten meegedaan: opname van de CD Kora Strings met N'faly Kouyaté; speelde ze mee met het Symphonisch orkest 't Muziek Frascati onder leiding van Kris Stroobants; deed enkele concerten met Transpiradanza, onder leiding van Wouter Vandenabeele; ze ging mee naar Senegal en speelde er concerten met de peulviolist Issa Sow en Bao Sissoko. In de zomer 2013 deed ze een project mee van Eva De Roovere met concerten op onder meer Festival Dranouter.

Ze  beëindigde haar master Jazz & Lichte Muziek optie viool aan het ArteZ conservatorium in Arnhem (Nederland). In haar laatste jaar volgde ze  een Erasmus+ programma aan de Centre de Musique de Didier Lockwood (CMDL) in Dammary-lès-Lys (Frankrijk). In 2016 stond ze samen met Didier Lockwood en zijn strijkersklas op het podium in Theatre des Champs-Elysées.